Nu este risipă ceea ce faci pentru Dumnezeu!

Când era Isus în Betania, în casa lui Simon leprosul, s-a apropiat de El o femeie cu un vas de alabastru cu mir foarte scump; şi, pe când stătea El la masă, ea a turnat mirul pe capul Lui. Ucenicilor le-a fost necaz, când au văzut lucrul acesta, şi au zis: „Ce rost are risipa aceasta?

Matei 26:6-8

Nu este risipă ceea ce faci pentru Dumnezeu! Nu este risipă ceea ce faci pentru Hristos! 

Această femeie știa ce făcea, și fapta ei, după cum spune Cuvântul, oriunde va fi propovăduită Evanghelia, va fi vestită, spre pomenirea ei. 

Oh, ce mare preț a cântărit această femeie pentru Isus! Un mir așa de scump, a hotărât sa îl toarne pe capul Lui, pe când ucenicii considerau această faptă o risipă. 

Să știi că ceea ce faci pentru Isus nu este o risipă, ci din contra, un câștig pentru Cer! 

Timpul ne este foarte prețios, atunci când scoți din timpul tău și îl pui deoparte pentru lucrarea lui Dumnezeu, să știi, nu este o risipă. 

Da, pentru bani trudim foarte mult, dar atunci când pui deoparte o sumă pentru cel care nu are nici un bănuț, pentru văduva sau orfanul care are nevoie sau pentru misionarul de prima linie, să știi, nu este o risipă, ci o comoară în Cer! 

Da, sacrificiul tău, efortul tău, atunci când mergi și ajuți pe cel de lângă tine când are nevoie, când este slab și căzut, în deznădejde și fără speranță, să știi, nu este o risipă. 

Nu, nu este risipă ceea ce faci pentru Dumnezeu, ci este o bucurie atunci când faci ceva pentru El! 

Această femeie a cântărit un preț foarte scump pentru Isus, I-a dat valoare! Și tu, la rândul tău, atunci când faci o lucrare pentru Dumnezeu, nu o face doar să o faci, ci dă-i valoare, pune preț pe ea, fă-o cu calitate,  așa cum poți mai bine să o faci, cu excelență. Și cel mai important, să o faci cu dragoste și bucurie. 

Nu, nu este risipă, ci cântărește foarte scump înaintea lui Dumnezeu! Mergi înainte, fă-ți lucrarea mai departe, fă-o cu râvna și cu zel, cu bucurie și dragoste, și o mare și frumoasa răsplătire vei vedea! 

Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.  – Matei 6:19-20.

Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte – Psalmul 41:1

Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi! – Eclesiastul 11:1

Lasă un comentariu